Bodemonderzoek en advisering

Binnen de wetgeving is een bodemonderzoek steeds vaker een onderdeel van allerlei procedures. Het aanvragen van een bouwvergunning, het vastleggen van de nul situatie voor de aanvraag van een milieuvergunning; bodemonderzoek is vaak een verplicht onderdeel.

Maar ook als de overheid een bodemonderzoek niet verplicht stelt wordt het nut ervan steeds meer ingezien. Bij de verkoop van woningen willen koper en verkoper steeds vaker weten wat de kwaliteit is van de bodem. Ze willen immers beide later niet voor onaangename verrassingen komen te staan. En ook de vastlegging van de kwaliteit van grond en grondwater bij de verhuur van bedrijfsterreinen kan een zinvolle reden zijn voor een bodemonderzoek. Vooraf aan de uitvoering van het bodemonderzoek wordt allereerst bepaald wat precies het doel en de reden is voor het uitvoeren van een bodemonderzoek. Op basis van die gegevens wordt de strategie voor het onderzoek bepaald.

Binnen ADICO Milieutechniek B.V. vindt u mensen die u op een praktische en heldere manier kunnen adviseren over het beste bodemonderzoek voor uw situatie. Praktische ervaring en kennis op het gebied van wet- en regelgeving garanderen een zorgvuldige aanpak van uw vraagstuk.

Scroll to Top